Херсонський міськсуд зменшив заставу члену «Самооборони Севастополя» Резунику

Новини
Степан Резуник Фото: kherson.ipc.org.ua

Херсонський міський суд у четвер, 26 вересня, залишив чинним запобіжний захід у вигляді арешту щодо Степана Резуника, підозрюваного в участі в незаконному збройному формуванні «Самооборона Севастополя». При цьому суд зменшив йому на чверть суму застави.

Про це Бюро судової інформації повідомили у прокуратурі АР Крим.

В ході засідання сторона захисту клопотала про зміну запобіжного заходу Резунику на не пов’язаний з триманням під вартою та про зменшення суми застави.

Представники прокуратури АРК заперечували проти задоволення клопотання, оскільки, на їхню думку, злочин підозрюваним було вчинено з погрозою застосування насилля та залишаються ризики його втечі.

Після наради суддя Дмитро Гонтар постановив частково задовольнити клопотання захисту, залишивши Степана Резуника під вартою, при цьому зменшив йому заставу з 321 тис. грн до 241 тис. грн.

Нагадаємо:

  • 11 червня 2019 року співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, арештований Херсонським міським судом.
  • Резуник їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань). Резуник стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».
  • 18 липня Херсонський міськсуд продовжив до 20 серпня арешт Резуника. Слідчі Главку Нацполіціі в АРК зачитали заарештованому і його адвокатам підозру Ірині Резуник – дружині Степана Резуника – в скоєнні злочину, передбаченого ст.260 ч.2, ст.27 ч.5 КК України (пособництво в діяльності незаконно створеного збройного формування «Самооборона Севастополя»).
  • 19 серпня Херсонський міськсуд продовжив на 60 діб термін арешту Степану Резунику з можливістю внесення застави в сумі 321 тис грн.