Суд у РФ залишив у силі незаконний вирок для севастопольців Дудки і Бессарабова

Новини
Олексій Бессарабов і Володимир Дудка Фото: Facebook Илья Дудка

Верховний суд РФ залишив без змін незаконний вирок “Севастопольського міського суду» від 4 квітня, яким севастопольці Олексій Бессарабов і Володимир Дудка отримали по 14 років позбавлення волі за сфабрикованим ФСБ звинуваченням в “підготовці диверсій” на території півострова.

Про це повідомив Ілля Каверніков, син Володимира Дудки, пише Бюро судової інформації.

“Вирок залишили без зміни. 14 років колоній суворого режиму і штрафи. Віри в правосуддя немає. Ось вона, ціна невизнання провини і неспівпраці зі слідством”, – сказав Каверніков.

За вироком суду, без змін залишились і раніше призначені штрафи: Дудка повинен заплатити 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а Бессарабов – 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Бессарабов і Дудка повністю заперечують свою провину.

Як повідомлялось, у вересні стало відомо, що засуджених у окупованому Криму за сфабрикованою ФСБ «справою диверсантів» севастопольців Олексія Бессарабова і Володимира Дудку етапували із СІЗО №1 Сімферополя до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок.

Нагадаємо:

  • 9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримала в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.
  • Дмитро Штибліков в 2004 році був звільнений в запас з лав ЗС України і до 2014 року працював в Севастополі аналітиком в неурядовій організації Центр сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос», що припинив діяльність після окупації Криму. Олексій Бессарабов також працював в центрі «Номос» експертом. Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, колишній командир корабля управління «Сімферополь» ВМС України.
  • 18 травня 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством і визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. 16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років позбавлення в колонії строго режиму і штрафу в розмірі 200 тисяч рублів.
  • 4 квітня 2019 року «Севастопольський міський суд» засудив Бессарабова і Дудку за обвинуваченням в нібито підготовці «диверсій» на території півострова і незаконному зберіганні вибухових речовин до 14 років позбавлення волі кожного та призначив їм штрафи: Дудці в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, Бессарабову – 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.