У кримському СІЗО українському активісту Приходьку не віддають ліки

Новини
Олег Приходько Фото: RFE/RL

Заарештованому українському активісту Олегу Приходьку не віддають медикаменти, передані його родичами в СІЗО Сімферополя, де він міститься.

Про це розповів адвокат Приходько Назім Шеіхмамбетов.

«Сьогодні мені вдалося зустрітися з Приходько Олегом в СІЗО Сімферополя. Виглядає він задовільно, скарг на здоров’я у нього немає. Його досі тримають в карантинній камері, але за його інформацією, в найближчі дні переведуть в загальний блок. Продуктову передачу від сім’ї він отримав. Олег Аркадійович має ряд захворювань шлунково-кишкового тракту, також по лінії урології, і родичі зробили йому передачу в понеділок – окуляри і медикаменти. Однак ліки, з невідомих мені причин, йому не віддали. Причину будемо з’ясовувати у адміністрації СІЗО і в медслужбі», – сказав адвокат, пише Крим.Реаліі.

За його словами, якщо Приходько не отримає свої ліки, захист має намір оскаржити такі дії керівництва СІЗО.

«Я розповів Олегу Приходьку про те, що його затримання викликало великий резонанс в суспільстві. Він висловив слова подяки всім тим, хто його підтримує. Він ще раз запевнив, що далекий від всіх злочинів, які йому інкримінують. Він лише висловлював свою думку і залишається патріотом України. Окремо він наголосив на підтримці кримськотатарського народу, моральну і психологічну», – додав Шеіхмамбетов.

Нагадаємо:

  • 9 жовтня в окупованому Криму співробітники ФСБ затримали в Саках українського активіста Олега Приходька. ФСБ обвинувачує активіста в нібито підготовці теракту і виготовленні вибухових пристроїв за ст. 205 (терористичний акт) і ст.223.1. (незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв) КК РФ. За версією ФСБ, Приходько нібито готував вибух будівлі «адміністрації» міста Саки.
  • 10 жовтня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував активіста на два місяці – до 10 грудня.
  • Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі в тимчасово окупованому Криму Олега Приходька.
  • Україна в ОБСЄ зажадала від РФ звільнити Приходько.