Через будівельні роботи КПВВ «Каланчак» з 7 по 15 листопада не буде пропускати громадян

Новини
Фото: investigator.org.ua

Через проведення представниками «Укрзалізниці» будівельних робіт підвищеної небезпеки контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом з 7 по 15 листопада не буде здійснювати пропуск громадян. КПВВ «Чаплинка» та «Чонгар» продовжать працювати в штатному режимі.

Про це повідомляє Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби України.

«Для проведення представниками «Укрзалізниці» будівельних робіт підвищеної небезпеки під час реконструкції контрольних пунктів на адміністративній межі з ТОТ АР Крим, виключення випадків травмування людей та незручностей при перетині, керівництво регіональної філії «Одеська залізниця» звернулось до голови Херсонської обласної державної адміністрації для призупинення оформлення громадян в КПВВ «Каланчак», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим, інформують прикордонники, в період з 7 по 15 листопада в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» призупиняється здійснення оформлення всіх громадян.

Водночас КПВВ «Чаплинка» та «Чонгар» продовжують працювати в штатному режимі.

Як повідомлялось, 20 вересня почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи триватимуть до листопада.

Роботи на спорудженні нових КПВВ на адмінкордоні ведуться підрозділом АТ «Укрзалізниця», якому уряд протокольним дорученням передав функції замовника робіт від ДП «Укрінтеравтосервіс». Будівництво КПВВ розраховують закінчити раніше визначених термінів і заощадити до 35% коштів.

Нагадаємо:

  • Нагадаємо, з грудня 2014 року всі пасажирські перевезення автомобільним і залізничним транспортом між материковою частиною України і окупованим Кримом були припинені. Надання послуг з перевезення пасажирів до КПВВ і на півострів здійснюється приватними таксистами за напівлегальною схемою.
  • 13 липня 2019 року президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • 29 вересня міністр інфраструктури України Владислав Криклій роз’яснив, що Кабмін не планує відновлювати транспортне сполучення з окупованим Кримом. Зараз мова йде лише про налагодження легальних транспортних перевезень до і від КПВВ на адмінкордоні з півостровом по материковій Україні.
  • 5 жовтня прем’єр-міністр Олексій Гончарук підтвердив, що Кабмін не планує відновлювати транспортне сполучення з тимчасово окупованим Кримом.