Розведення військ у Петровського завершилося – штаб ООС

Новини

11 листопада завершилася практична фаза розведення сил та засобів на лінії розмежування біля населеного пункту Богданівка та Петрівське Донецької області.

Про це заявили в штабі Операції об’єднаних сил, пише hromadske.

«На ділянці розведення № 3 в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське 11 листопада до 12.00 завершилась третя доба від початку розведення – сили та засоби розведені. Від завтра планується початок наступної фази – розмінування ділянки розрахунками Державної служби з надзвичайних ситуацій. За графіком розмінування територій має завершитися за тиждень».

11 листопада українська сторона має повідомити Міністерство закордонних справ та ОБСЄ про те, що розведення завершилося. Вони мають провести верифікацію розведення за допомогою квадрокоптерів.

Розведення мало дзеркально відбуватися на відстань 1 км від лінії розмежування.

Як повідомлялось, 9 листопада у Донецькій області на ділянці в районі сіл Петрівське і Богданівка Волновахського району почалося розведення сил і засобів.

Нагадаємо:

  • В селищі Золоте о 12:00 розпочався процес розведення військ.
  • За даними звіту СММ ОБСЄ від 31 жовтня, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ в межах ділянки №3 Петрівське зафіксовано 30 жовтня 2019 року.
  • 8 листопада командувач Операцією об’єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що українська сторона готова приступити 8 листопада о 12:00 до розведення сил і засобів на ділянці Богданівка-Петрівське на лінії розмежування за умови дзеркальних дій, проте підтвердження протилежного боку поки немає. Разом з тим в так званій «ДНР» заявили про готовність почати розведення 9 листопада.