Німеччина виділяє на Україну мільярди євро – посол

Новини
Анка Фельдгузен, посол ФРН в Україні Фото: investigator.org.ua

За 5 років Федеративна Республіка Німеччина тільки на двосторонню допомогу Україні виділила 1,2 млрд євро. 

Про це Центру журналістських розслідувань в ексклюзивному інтерв’ю повідомила Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен. 

За словами Анки Фельдгузен, мова йде про двосторонню допомогу. Також Німеччина має частку і в багатосторонній допомозі. 

«Наприклад, Німеччина бере участь в коштах ЄС – це 20%. ЄС за останні п’ять років дала 15 млрд євро, отже частка Німеччини там — 3 млрд. Тобто, це дуже багато грошей. Німеччина є також найбільшим донором гуманітарної допомоги. Ми дали 115 мільйонів євро за останні п’ять років», – розказала пані посол. 

За її словами, для місії ОБСЄ в Україні Німеччина  сплатила майже 23 мільйони євро, а для Консультативної місії ЄС в Україні – 75 мільйонів євро

Раніше Центр журналістських розслідувань писав про непрозорі витрати коштів у межах програм, що виконуються Українським фондом соціальних інвестицій і фінансується урядом Німеччини через державний  банк KfW. 

Нагадаємо: 

  • В Україні зараз реалізується 22 проекти Міжнародної технічної допомоги (МТД) загальною сумою 316 млн дол, які пройшли перереєстрацію у міністерстві економіки, торгівлі та сільського господарства – дані Мінекономіки.
  • Уряд Австрії виділив один мільйон євро гуманітарної допомоги на підтримку мешканців сходу України і розмінування Донбасу. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.