ДСНС продовжує демонтаж фортифікацій в районі Петрівське-Богданівка

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

В Донецькій області співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України продовжують демонтаж фортифікаційних споруд на ділянці №3 розведення сил Петрівське-Богданівка у Волновахському районі.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил з посиланням на заступника начальника Головного управляння ДСНС України в Донецькій області полковник Андрія Даника.

«Нашими співробітниками вже здійснено повний демонтаж двох бліндажів. Разом із тим, піротехнічними розрахунками під час супроводу інженерних робіт обстежено територію фортифікаційних споруд, вилучено та знешкоджено встановленим способом три одиниці вибухонебезпечних предметів», – сказав Даник.

Фото: Facebook Операція об’єднаних сил

За його словами, до заходів у буферній зоні залучаються чотири піротехнічні розрахунки у складі 21 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки, а також одна інженерна група у складі 9 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки.

Фото: Facebook Операція об’єднаних сил

У штабі ООС зазначили, що з початку робіт на ділянці №3 піротехніками ДСНС України обстежено територію площею 30 га, виявлено та знешкоджено 196 вибухонебезпечних предметів.

Фото: Facebook Операція об’єднаних сил

Нагадаємо:

  • 11 листопада завершилаcь практична фаза розведення сил і засобів на лінії розмежування у населеного пункту Богданівка і Петровське Донецької області.
  • Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтвердила завершення відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петровського.
  • За інформацією штабу Операції об’єднаних сил, після розведення особового складу і озброєння на ділянці біля Петровського почнеться пошук та знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення.