Місія ОБСЄ підтвердила завершення розведення в Золотому (відео)

Новини

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ офіційно підтвердила завершення процесу дзеркального розведення сил і засобів на ділянці біля Золотого Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба штабу Операції об’єднаних сил.

За словами заступника глави СММ ОБСЄ Марка Етерінгтона, українська сторона виконала всі зобов’язання по процесу розведення сил і засобів. «Воно відбулося дзеркально як з боку України, так і з протилежного», – сказав Етерінгтон.

У штабі також повідомили, що здійснено розмінування певних ділянок місцевості від вибухонебезпечних предметів, проведено демонтаж фортифікаційних споруд і об’єктів військового призначення.

14 листопада спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні отримала повідомлення від МЗС України та російських збройних формувань на Донбасі про завершення відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петровського.

Нагадаємо:

  • 29 жовтня в селищі Золоте о 12:00 розпочався процес розведення військ.
  • За даними звіту СММ ОБСЄ від 31 жовтня, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ в межах ділянки №3 Петрівське зафіксовано 30 жовтня 2019 року.
  • 8 листопада командувач Операцією об’єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що українська сторона готова приступити 8 листопада о 12:00 до розведення сил і засобів на ділянці Богданівка-Петрівське на лінії розмежування за умови дзеркальних дій, проте підтвердження протилежного боку поки немає. Разом з тим в так званій «ДНР» заявили про готовність почати розведення 9 листопада.