У МЗС озвучили суму збитків, завданих українським кораблям РФ

Новини

Сума збитків, які завдала РФ украінскіхм кораблям, становить не менше 55,5 млн гривень (€ 2 млн 100 тис). Точну суму збитків встановлять після завершення комплексного розслідування.

Про це заявив заступник постпреда України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, передає Укрінформ.

«З огляду на технічний стан озброєння та кораблів в цілому, їх не можна використовувати за призначенням», – сказав він.

За словами Ліссовского, зараз робота комплексної комісії ВМС ЗСУ триває.

На всіх українських військових кораблях, які РФ повернула Україні, присутні ознаки мародерства (особливо на буксирі «Яни Капу») і демонтажу озброєння і військового обладнання: все навмисно частково пошкоджено або демонтовано, заявив на Форумі зі співпраці в області безпеки ОБСЄ у Відні заступник постпреда України при міжнародних організаціях Ігор Лоссовський і показав фотографії делегації країн-учасниць ОБСЄ.

Нагадаємо:

  • 18 листопада Росія передала українській стороні кораблі ВМСУ, захоплені російським військовими 25 листопада 2019 року в Чорному морі в районі Керченської протоки. При цьому в РФ стверджують, що передали кораблі Україні не на вимогу Міжнародного трибуналу ООН з морського права, а лише «на відповідальне зберігання», оскільки вони все ще – речовий доказ у кримінальній справі про «незаконне порушення кордону РФ».