У МВС РФ заявили про видачу російських паспортів 125 тисячам жителям окупованого Донбасу

Новини
паспортов
Фото: Reuters

З квітня 2019 року російські паспорти отримали близько 125 тисяч осіб, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Про це заявив глава МВС Росії Володимир Колокольцев, пишуть російські ЗМІ.

В пункти прийому документів в Ростовській області надійшло понад 160 тисяч заяв на отримання російського громадянства.

3 жовтня Європейська комісія та Європейська служба зовнішніх дій розіслали державам-членам ЄС і країнам Шенгенської зони, що не входять в ЄС, рекомендації по опрацюванню віз, які видають жителям непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей. Інструкції містять набір критеріїв, покликаних допомогти консульствам встановити фактичне місце проживання власників російських паспортів.

Нагадаємо: 

  • 24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощення порядку отримання російського громадянства жителями тимчасово окупованих територій Донбасу.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що дії РФ щодо прискореного надання російського громадянства жителям українських районів Донецької та Луганської областей суперечать зусиллям по досягненню миру на Донбасі.
  • В кінці липня в ГУР Міноборони повідомили, що російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей вимагають від місцевих жителів, які співпрацюють з окупантами, прискорити надання документів для отримання російського громадянства.