Суд у Херсоні обирає запобіжний захід члену севастопольського відділення «Единой России» Кучерявому у закритому режимі

Новини
Ігор Кучерявий (справа) Фото: investigator.org.ua

Херсонський міський суд обирає запобіжний захід затриманому на КПВВ «Каланчак» члену севастопольського відділення «Единой России» Ігорю Кучерявому, якому 6 грудня повідомлено про підозру у сепаратизмі. Суддя Галина Радченко задовольнила клопотання захисту про проведення засідання у закритому режимі. 

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Захист підозрюваного в сепаратизмі «єдінороса» Ігоря Кучерявого просить проводити засідання суду з обрання запобіжного заходу у закритому режимі. Адвокат Ігор Мокін мотивував клопотання про закрите засідання необхідністю забезпечити безпеку. За словами Мокіна, йому та його підзахисному Кучерявому погрожують невідомі, а відеозаписи з камер, що присутні у залі, невідомо як будуть використані.

Суддя Галина Радченко задовольнила клопотання захисту виходячи з того, що у відкритому засіданні буде називатися адреса, за якою, в разі обрання запобіжного заходу Кучерявому у вигляді домашнього арешту, про що просить прокуратура, адреса перебування підозрюваного буде розсекречена. Виголошення ухвали суду також буде відбуватись без присутності ЗМІ.

Нагадаємо: 

  • Ігорю Кучерявому, учаснику проросійського підрозділу «Автоканал Севастополя», інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання від 3 до 5 років ув’язнення. Прокуратура АР Крим готує клопотання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного, який знаходиться в Херсоні.
  • 3 грудня 2019 року в КПВВ «Каланчак» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом був затриманий до з’ясування причетності до скоєння злочинів у складі підрозділу «Самооборони Севастополя» мешканець Севастополя, член регіонального політради партії «Единая Россия» Ігор Кучерявий. Він намагався потрапити на неокуповану територію України з метою оформлення українського закордонного паспорта.
  • Користувачі мережі інтернет з окупованого Севастополя і Росії висловлюють в коментарях відверте презирство затриманому активісту.