Путіна відправили через Керченський міст у «вагоні-ресторані»

Новини

Президента РФ Володимира Путіна, який приїхав відкривати залізничну частину Керченського мосту, відправили з Тамані до окупованого Криму на рейковому автобусі.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

«Путіна супроводжують робітники-мостовики, з якими глава держави проведе коротку бесіду. Увійшовши до потягу, Путін попрямував до кабіни машиніста і деякий час провів у ній. Після цього президент перейшов в один з вагонів, де поспілкується з робітниками, які були зайняті на будівництві моста», – пише агентство.

Президент РФ Володимир Путін 23 грудня відкриє пасажирський залізничний рух Керченським мостом. У зв’язку з цим Мінтранс Росії попередив, що рух суден через Керченську протоку буде обмежено з 21 по 25 грудня.

Нагадаємо:

  • Міст через Керченську протоку Росія почала будувати після анексії Криму в квітні 2015 року. Генпідрядник будівництва мосту – компанія «Стройгазмонтаж» росіського мільярдера Аркадія Ротенберга. 1 вересня 2016 року Мінфін США розширив санкції проти фізичних та юридичних осіб за причетність до окупації українських територій і діяльність в анексірованном Криму. До списку включені підприємства і компанії, які беруть участь в будівництві Керченського мосту в порушення міжнародного морського права.
  • 15 травня 2018 року за участі президента РФ Володимира Путіна відбулося відкриття автодорожньої частини Керченського мосту. Автомобільний рух легкового та громадського транспорту по мосту з боку Краснодарського краю РФ і окупованого Криму було запущено 16 травня.
  • 31 липня 2018 року ЄС ввів санкції проти шести російських компаній, які беруть участь в будівництві Росією Керченського мосту.