США засуджують запуск залізничного сполучення РФ Керченським мостом

Новини
Залізничне сполучення між Кримом і РФ через Керченський міст Фото: YouTube

Посольство США в Україні вважає запуск залізничного сполучення Керченським мостом між РФ і тимчасово окупованим Кримом демонстрацією неповаги до суверенітету і територіальної цілісності України.

«Як і наші українські та інші європейські партнери, ми засуджуємо запуск Росією залізничного сполучення між Росією та Кримом. Цей крок із боку Росії демонструє кричущу неповагу до суверенітету та територіальної цілісності України», – йдеться в повідомленні посольства США.

  • Міністерство інфраструктури України засуджує запуск поїзда з Росії до Криму за маршрутом Санкт-Петербург – Сімферополь.
  • Прокуратура АР Крим зареєструвала кримінальне провадження за ч.1 ст.332 КК України за фактом незаконного перетину пасажирським потягом «Санкт-Петербург – Сімферополь» державного кордону України через «Керченський міст».
  • Представництво президента України в Автономній Республіці Крим заявило про протиправність запуску залізничного сполучення між РФ і окупованим Кримом. У відомстві засудили черговий неузгоджений з Україною вiзит 23 грудня президента РФ Володимира Путіна до Криму і Севастополя.