Dr. Alban, який виступав в Криму, заявив, що його пустили в Україну після втручання Зеленського

Новини
Dr. Alban (справа) на новорічному Вечірньому Кварталі, показаному 31 грудня 2019 року Фото: Youtube Студия Квартал 95 Online

Шведський співак Dr. Alban, який виступав в окупованому Росією Криму, заявив, що його пустили в Україну після втручання президента України Володимира Зеленського. У Держприкордонслужбі стверджують, що на рішення пропустити виконавця через держкордон Зеленський не впливав.

Про поїздку до України співак повідомив у своєму Instagram.

«Мені було заборонено в’їзд в Україну через моє попереднєо шоу на спірному півострові Крим. З втручанням президента я зміг потрапити в Україну. Прекрасна прогулянка в натовпі в Києві з президентом», – написав Dr. Alban.

Він також опублікував відео зустрічі із Зеленським.

Фото: screenshot Instagram dralbanofficial

Співак виступив у новорічному шоу Вечірній квартал. Його можна побачити на YouTube-каналі Студия Квартал 95 Online на 52:30 хвилині 2-ї частини повного випуску новорічного Вечірнього кварталу 2020, який був показаний 31 грудня 2019 року.

Однак пізніше, коли українські ЗМІ повідомили про те, що Dr. Alban пустили в Україну після втручання Зеленського, співак відредагував свою публікацію в Instagram, розміствши наступний текст: «Зустрівся з президентом України, президентом Зеленським. Мені заборонили в’їзд в Україну через мій виступ на півострові Крим. Я не знав, що українцям це не подобається. Як би там не було, але я був радий зустрітися з президентом».

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meeting ukrainian president , president Zelensky. I was banned entering Ukraine because of my previous show in the Crimea peninsula . I did not know about that , that Ukrainians don’t like it.any where but was happy to meet the president.

Публикация от dralbanofficial (@dralbanofficial)

Народний депутат фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко повідомила на свій сторінці в Facebook, що партія підготувала запити до СБУ і президенту Зеленському в зв’язку допуском в Україну артистів, які підтримали незаконну анексію Криму, або виступали на півострові.

«Європейська Солідарність» підготувала низку запитів до СБУ і президента Зеленського щодо порушення українського законодавства і дозволу на в’їзд в Україну особам, які підтримали анексію Криму, публічно називають анексований РФ півострів спірною територією і виступали на окупованій українській землі. Зокрема, мова йде про актора «Сватов» Федора Добронравова (нагадаю, серіал повернувся на наші блакитні екрани після зміни влади, а тепер і «кримнаші» до нас в гості пруться). Й щодо Dr Alban, який виклав в мережу фото з президентом і подякував йому, що той в обхід заборони допоміг в’їхати в Україну. Закривати очі на порушення українських кордонів – це сприяти легітимізації анексії Криму», – написала Геращенко.

У свою чергу голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко повідомив, що прикордонники пропустили Dr.Alban в Україну відповідно до чинного законодавства і на їх рішення Володомир Зеленський не впливав.

«Я не знайомий добре з творчістю співака зі шведським громадянством, відомого як Dr.Alban, хоча деякі його пісні міг чути. Державний кордон він перетинав відповідно до чинного законодавства, яким керуються прикордонники при оформленні іноземців. При цьому наголошую – питання прикордонного контролю належать виключно до компетенції Державної прикордонної служби України. І жодним чином на рішення охоронців кордону щодо пропуску чи не пропуску осіб не впливає ніхто, серед іншого і Президент України», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що відмовити іноземцям в перетині кордону можна через доручення правоохоронних органів. Однак в разі його відсутності і наявності необхідних документів вони можуть бути пропущені в Україну.

Нагадаємо:

  • На початку квітня 2018 року українські прикордонники в міжнародному аеропорту «Київ» не пропустили через держкордон музиканта популярної російської поп-групи «А’Студіо», який в 2016 році гастролював в окупованому Росією Криму. Йому на 3 роки заборонили в’їзд в Україну.
  • 14 травня 2018 року українські прикордонники в київському аеропорту «Жуляни» не пропустили до України російську співачку Світлану Сурганову, яка в 2016 році незаконно відвідувала окупований Крим через закритий пункт пропуску. Артистці на 3 роки заборонений в’їзд на українську території.
  • 6 листопада 2019 року українські прикордонники в аеропорту «Бориспіль» не пропустили в Україну російську акторку Маргариту Аброськіну, яка у 2018 році незаконно відвідувала окупований Крим. Їй на три роки заборонили в’їзд на територію країни.