Депутат від «Слуги народу» назвала підвищення пенсійного віку «неминучим»

Новини
Галина Третьякова, фото: Facebook

Глава парламентського комітету з питань соціальної політики, нардеп від партії «Слуга народу» Галина Третьякова заявила, що підвищення пенсійного віку в Україні є неминучим процесом.

Про це вона сказала в інтерв’ю «Економічній правді», зазначивши, що в подальшому українці повинні платити більше податків, щоб утримувати тих, хто сьогодні платить менше.

«Наші діти сплачуватимуть податків більше, щоб утримувати тих, хто сплачує податків менше. Не потрібно було ФОП вводити у систему пенсійного забезпечення. Це можна було робити через 10-20 років. У ЄС почали включати самозайнятих у пенсійну систему з 2000-х років, коли стали багатшими», – каже глава парламентського комітету з питань соціальної політики.

«Підвищення пенсійного віку – неминучий процес. Є дослідження Світового банку. У ньому говориться про те, що в 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи у нас пенсію за формулою отримуватимуть 40% громадян. Всі інші будуть отримувати мінімальну пенсію», – зазначила Третьякова.

  • В Україні з 1 квітня пенсійний вік для жінок підвищиться до 59 років і 6 місяців, зараз він складає 59 років. В наступному році пенсійний вік для жінок становитиме вже 60 років.
  • З 1 січня 2018 року в Україні набули чинності зміни правил виходу на пенсію. Зокрема, в рамках пенсійної реформи, збільшився мінімальний необхідний стаж роботи для отримання пенсії за віком з 15 до 25 років.
  • Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова вважає, що в Україні неминуче підвищення пенсійного віку. Однак це станеться, починаючи з 2023 або 2025 року.