На КПВВ «Чонгар» подбають про права, здоров’я та духовні потреби громадян

Новини
Виїзне засідання Комітету ВР України з питань прав людини на КПВВ “Чонгар” Фото: investigator.org.ua

На контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Кримом буде збудовано каплицю та молитовну кімнату для мусульман, повідомив постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич.

Про це повідомляє з КПВВ «Чонгар» кореспондент Центру журналістських розслідувань

Постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич повідомив, що на КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні між окупованим Кримом і Херсонською областю буде збудовано християнську каплицю та молитовну кімнату для мусульман.

Кориневич повідомив це під час виїзного засідання Комітету ВР України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин на КПВВ «Чонгар».

Також Кориневич запропонував відкрити на КПВВ аптеку та медичний пункт, зважаючи на незадовільну якість ліків та медичних послуг в окупованому Криму.

Крім того, голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв повідомив, що зараз розглядається питання про розташування на кпвв офісів правозахисних організацій, що будуть надавати правову допомогу громадянам України, які проживають на окупованій території АР Крим. 

Нагадаємо: 

  • 1 лютого 2020 року Мінветеранів повідомило, що міжвідомча робоча група розробить єдиний стандарт облаштування, утримання та функціонування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму.
  • 30 січня 2020 року Кабінет міністрів України спростив процедуру виїзду з тимчасово окупованої території Донбасу підліткам від 14 до 16 років, дозволивши їм перетинати КПВВ на лінії розмежування за свідоцтвом про народження.
  • (КПВВ) «Каланчак» на адмінкодоні з окупованим Кримом Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) поки що працює лише частково і не надає повного обсягу послуг, повідомив 27 січня 2020 року голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.
  • Сервісна зона на КПВВ «Чонгар» буде потужнішою, ніж на КПВВ «Каланчак», повідомив 23 ссічня 2020 року постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич.