Новий ЦНАП на КПВВ «Каланчак» працює поки що частково – Гусєв

Новини
ЦНАП на КПВВ «Каланчак» Фото: ppu.gov.ua

Нещодавно відкритий в контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» на адмінкодоні з окупованим Кримом Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) поки що працює лише частково і не надає повного обсягу послуг. Ще не визначений його балансоутримувач.

Про це під час брифінгу в Херсоні розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, відповідаючи на питання кореспондентів сайту IPC-Херсон.

«ЦНАП відкрито, він працює, та через те, що досі не визначено балансоутримувача, його функції дещо обмежені. ЦНАП консультує, його двері завжди відкриті. Зараз ми працюємо над тим, щоб навіть до визначення балансоутримувача надавати послуги, які потребують люди. Ми розуміємо, що з цього приводу виникають деякі питання, які ми найближчим часом вирішимо», – сказав Гусєв.

Які саме послуги можна отримати у ЦНАП на КПВВ «Каланчак» вже зараз, Гусєв не повідомив.

Найближчим часом в ХОДА планують провести нараду по роботі ЦНАПів на адміністративній межі з тимчасово окупованим півостровом.

Як повідомлялось, 15 листопада 2019 року відкрили після реконструкції режимні зони контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом . 19 грудня у КПВВ «Каланчак» відкрили сучасну сервісну зону, яка забезпечить надання адміністративних, транспортних та побутових послуг для громадян, які перетинають на адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом.

Представник президента в АРК Антон Кориневич повідомив, що після завершення всіх робіт по облаштуванню та отримання необхідних дозволів і ліцензій сервісна зона КПВВ «Чонгар» буде потужнішою ніж на КПВВ «Каланчак», де така зона вже практично облаштована.

Нагадаємо:

  • Нагадаємо, з грудня 2014 року всі пасажирські перевезення автомобільним і залізничним транспортом між материковою частиною України і окупованим Кримом були припинені. Надання послуг з перевезення пасажирів до КПВВ і на півострів здійснюється приватними таксистами за напівлегальною схемою.
  • 13 липня 2019 року президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • 20 вересня 2019 року почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи тривали до листопада.
  • 29 вересня міністр інфраструктури України Владислав Криклій роз’яснив, що Кабмін не планує відновлювати транспортне сполучення з окупованим Кримом. Зараз мова йде лише про налагодження легальних транспортних перевезень до і від КПВВ на адмінкордоні з півостровом по материковій Україні.
  • Детально про облаштування КПВВ читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Багатостраждальні КПВВ: тендерна історія».