«Ми знали, що побачимо «потемкинские деревни» на КПВВ Чонгар» – Таміла Ташева

Новини
Фото: РБК-Україна

Представництво президента в АР Крим готує раптовий візит до КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом для ознайомлення з реальною ситуацією з наданням адміністративних послуг громадянам України, що мешкають у Криму. 

Про це кореспонденту Центру журналістських розслідувань повідомили у Представництві президента в АР Крим під час зустрічі з пресою. 

“Ви думаєте, ми не знали, коли їхали на Чонгар, що нам покажуть “потемкинские деревни”? Ми це знали”, – сказала заступниця постійного представника президента україни в АР Крим Таміла Ташева, коментуючи повідомлення мешканця Криму Еміра Шевкієва про незадовільну роботу ЦНАП на КПВВ “Чонгар”. 

 “Тому ми вирішили зробити наступне відвідування КПВВ без попередження. Ми вам не скажемо, коли, але це буде зроблено”, – додала перша заступниця постійного представника президента україни в АР Крим Дар’я Свиридова. 

За її словами, питання Центру надання адміністративних послуг на КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з окупованим Кримом перебуває на постійному контролі Представництва президента України в АР Крим. 

Свиридова додала, що під час останнього виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій на КПВВ “Чонгар” народні депутати вперше ознайомилися з роботою КПВВ та з умовами, у яких громадяни України перетинають адмінмежу з окупованим Кримом. 

Таміла Ташева зауважила, що проблеми роботи Центру надання адміністративних послуг на КПВВ “Чонгар” – це питання відсутності балансоутримувача, яке буде вирішено, і ЦНАП працюватиме на повну силу. 

Нагадаємо: 

  • 12 лютого 2020 року постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич повідомив, що на КПВВ «Чонгар» буде збудовано каплицю та молитовну кімнату для мусульман.
  • 1 лютого 2020 року Мінветеранів повідомило, що міжвідомча робоча група розробить єдиний стандарт облаштування, утримання та функціонування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму.
  • 30 січня 2020 року Кабінет міністрів України спростив процедуру виїзду з тимчасово окупованої території Донбасу підліткам від 14 до 16 років, дозволивши їм перетинати КПВВ на лінії розмежування за свідоцтвом про народження.
  • (КПВВ) «Каланчак» на адмінкодоні з окупованим Кримом Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) поки що працює лише частково і не надає повного обсягу послуг, повідомив 27 січня 2020 року голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.
  • Сервісна зона на КПВВ «Чонгар» буде потужнішою, ніж на КПВВ «Каланчак», повідомив 23 ссічня 2020 року постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич.