В Україні вже три підтверджені випадки коронавірусу – МОЗ

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

В Україні вже зафіксовано три підтверджені випадки захворювання коронавірусом COVID-19. Крім раніше виявленого чоловіка у Чернівцях, коронавірус діагностований у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області.

Про це повідомляє міністерство охорони здоров’я України.

«В Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася з Італії протягом останніх 14 днів», – йдеться у повідомленні.

Дослідження проводила вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я МОЗ. Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування, проводиться робота з контактними особами, вони перебувають під наглядом медиків.

Як повідомили у МОЗ, у чоловіка в Чернівцях, у якого першого в Україні був зафіксований коронавірус, стан наразі задовільний.

Центр громадського здоров’я рекомендує українцям щоб захистити себе уникати контакту з людьми із симптомами ГРВІ, мінімальна дистанція – 1,5 метра. Не торкайтесь свого обличчя, зокрема очей, носа та рота. Термічно обробляйте продукти, не їжте сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця. У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.
  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в світі можна оцінити як пандемію.