Путін знову зібрався в окупований Крим

Новини

Президент РФ Володимир Путін завтра вирушить з візитом до окупованого Криму. Знаходитиметься на півострові 18-19 березня. Планується, що в ході візиту він вручить російські державні нагороди будівельникам Керченського моста.

Про це повідомляє ТАСС.

Також в ході візиту Путін зустрінеться з так званим «головою Криму» Сергієм Аксеновим.

Путін присвоїв мільярдеру Аркадію Ротенбергу, який входить в санкційні списки у всіх країнах ЄС, США, країнах Британської Співдружності, звання Героя праці за «особливі трудові заслуги в будівництві Кримського моста». Відповідний указ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Аналогічне звання присвоєно монтажнику «Мостотрест» Миколі Зайкову.

Крім того, за внесок в будівництво моста нагороджені топ-менеджери, електрозварники, інженери, монтажники та інші фахівці «Мостотрест», «Стройгазмонтаж» і їх дочірніх компаній, які були задіяні в зведенні моста, а також топ-менеджери управлінь Росавтодора і Кримської залізниці. Їх нагородили орденами «За заслуги перед вітчизною» різних ступенів, Олександра Невського, Пошани, Дружби і іншими.

9 січня Путін приїжджав на окупований півострів, щоб поспостерігати за незаконними навчаннями Північного і Чорноморського флотів Російської Федерації біля берегів окупованого Криму.

Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест через черговий неузгоджений з Україною приїзд Путіна в окупований Крим.

Детальніше про «Кримських санкції» читайте в матеріалі Що не так із «кримськими санкціями»

Нагадаємо:

  • 1 вересня 2016 року Мінфін США розширив санкції проти фізичних та юридичних осіб за причетність до окупації українських територій і діяльність в анексірованном Криму. Під секторальні санкції США потрапили близько 100 російських компаній, в тому числі до списку включені підприємства і компанії росіського мільярдера Аркадія Ротенберга, які беруть участь в будівництві Керченського мосту в порушення міжнародного морського права, серед них і ТОВ «СГМ-Міст» – дочірнє підприємство компанії «Стройгазмонтаж», засноване спеціально для управління проектом будівництва мосту.
  • 31 липня 2018 року ЄС ввів санкції проти шести російських компаній, які беруть участь в будівництві Росією Керченського мосту. Обмежувальні заходи введені, зокрема, проти компаній Аркадія Ротенберга – ВАТ «Мостотрест», ТОВ «Стройгазмонтаж» і ТОВ «Стройгазмонтаж – Міст» («СГМ-Міст»).