США: Указ Путіна про заборону українцям володіти землею у Криму – привід посилити санкції проти РФ

Новини
Посольство США в Україні

Указ президента РФ Володимира Путіна, який забороняє іноземцям, зокрема і громадянам України мати у власності земельні ділянки у прибережних районах окупованого Криму, і дає такі права лише російським громадянам, є приводом посилити міжнародні санкції проти Росії.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

«Новий «указ» Росії про обмеження прав власності на більшість земель у Криму і надання таких прав лише росіянами просто підсилює основу для міжнародних санкцій. Ми вкотре твердо повторюємо: Крим – це Україна», – йдеться у заяві посольства у Facebook.

Як повідомлялось, санкції щодо РФ через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.

25 лютого 2020 року президент Сполучених Штатів Дональд Трамп продовжив ще на рік пакет санкцій, введених США в 2014 році проти Росії за незаконну окупацію і анексію Криму.

Нагадаємо: 

  • 20 березня 2020 року російський президент Володимир Путін своїм указом розширив перелік територій, земельні ділянки на яких не можуть бути у власності у іноземних громадян та іноземних юридичних осіб, прибережними регіонами окупованих Криму і Севастополя.
  • У прокуратурі АРК заявили, що указ Путіна про заборону українцям та іноземцям на володіння землею в прибережних районах та містах окупованого Криму отримає належну правову оцінку в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом привласнення української державної і приватної власності в окупованих Криму та Севастополі.
  • Правозахисники вказують, що указ Володимира Путіна, який забороняє іноземцям, а отже і громадянам України володіти земельними ділянками в прибережних регіонах окупованого Криму є дискримінаційним і порушує міжнародне гуманітарне право.