У Криму підтверджено ще два випадки COVID-19

Новини
Фото: РИА Новости / Виталий Белоусов

В окупованому Криму підтверджено ще два випадки коронавірусної інфекції. Всього на півострові зафіксовано 28 випадків COVID-19.

Про це повідомив так званий «глава Криму» Сергій Аксенов на своїй сторінці у Facebook.

«У Республіці Крим підтверджені два нові випадки коронавірусної інфекції у громадян, які прибули з Таїланду 28 березня поточного року. Після прибуття вони перебували в режимі ізоляції під щоденним медичним наглядом. За результатами лабораторного обстеження госпіталізовано до інфекційного стаціонару з дотриманням заходів біологічної безпеки. Прояву клінічних симптомів захворювання не було. Відносно контактних осіб відпрацьовані профілактичні заходи», – написав Аксенов.

Таким чином, зазначив він, на поточний період в Криму зареєстровано 28 випадків нової коронавирусної інфекції. 22 з них привезені, шість випадків місцеві, з трьох сімейних вогнищ. Семеро людей виписані з інфекційних стаціонарів з одужанням.

За даними «міністерства охорони здоров’я Криму», під медичним наглядом на півострові знаходяться 3139 осіб, з яких під динамічним наглядом на дому знаходиться 2965 осіб, в стаціонарах перебувають 36 осіб, ізольовано в обсерватори – 138 осіб.

Нагадаємо:

  • 27 березня в Криму для протидії поширення коронавірусу ввели обмежувальні заходи. Санаторії, пансіонати і будинки відпочинку не будуть приймати відпочивальників з 28 березня до 1 червня. Проведення масових заходів забороняється. Аналогічні заходи були введені і в Севастополі.
  • 9 квітня в Криму було виявлено ще три випадки коронавірусної інфекції. Всього на півострові зафіксовано 26 випадків COVID-19.