Росія зняла свої санкції з Новинського

Новини
Вадим Новинський Фото: УНІАН

Росія виключила зі свого списку санкцій двох українських бізнесменів, в сферу інтересів яких входить металургія, народного депутата Вадима Новинського і екснардепа Верховної Ради VIII скликання від партії «Опозиційний блок» Андрія Кисельова.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс.

Згідно з постановою уряду РФ, підписаною 20 квітня і до опублікованою на офіційному порталі розкриття нормативно-правових актів, Вадим Новинський і Андрій Кисельов виведені з переліку фізосіб, щодо яких діють спеціальні економічні заходи.

Новинський – співвласник холдингу «Метінвест», а Кисельова пов’язують з групою «УкрМет».

Обидва бізнесмени потрапили під другу хвилю російських санкцій (кінець грудня 2018 року), яка послідувала майже відразу за першою (листопад 2018 року).

Нагадаємо:

  • 1 листопада 2018 року Росія ввела обмежувальні заходи у відповідь на санкції України. Під російські санкції потрапили 322 фізичних особи, включаючи українських політиків, держчиновників і бізнесменів, а також 68 юридичних осіб.
  • 25 грудня 2018 року уряд РФ розширив список фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи, додавши в нього понад 200 осіб і компаній з України.