Онлайн-презентація моніторингового звіту про перетин адмінмежі з Кримом через КПВВ (трансляція)

Новини
Фото: genichesk.ipc.org.ua

В Києві презентують моніторинговий звіт «Перетин адмінмежі з Кримом через КПВВ у березні 2020 року» про те, чи задоволені кримчани умовами перетину адмінмежі та роботою сервісних зон на КПВВ.

Онлайн-презентація відбувається на YouTube каналі Українського кризового медіацентру та Facebook-сторінках Українського кризового медіацентру, міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представництва президента України в АРК, Української Гельсінської спілки з прав людини, ГО «КримSOS».

Наприкінці 2019 року запрацювали оновленні контрольні пункти в’їзду-виїзду на адміністративній межі Херсонської області з тимчасово окупованим Кримом.

У березні 2020 року фахівці представництва президента в АРК, міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, УГСПЛ та громадської організації «КримSOS» здійснили моніторингові візити на адмінмежу з метою оцінки функціонування ЦНАП та сервісної зони на КПВВ.

Під час онлайн-презентації можна дізнатись про таке:

1. Чи стало зручніше громадянам проходити паспортний і митний контроль в режимній зоні?
2. Які послуги кримчани можуть отримати у ЦНАПах?
3. Чи буде розширено перелік адміністративних та інших соціальних послуг для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території?
4. Чи буде налагоджено автобусне сполучення між КПВВ та найближчими населеними пунктами Херсонської області?
5. Рекомендації за підсумками моніторингових візитів.

Спікери:

Ігор Яременко, заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України;
Таміла Ташева, заступник Постійного Представника Президента України в АР Крим;
Віктор Вуйка, юрист УГСПЛ;
Олексій Тільненко, голова Херсонського офісу ГО «КримSOS».

Нагадаємо:

  • 20 вересня 2019 року почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи тривали до листопада.
  • 15 листопада 2019 року відкрили після реконструкції режимні зони КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом. 19 грудня у КПВВ «Каланчак» відкрили сучасну сервісну зону, яка забезпечить надання адміністративних, транспортних та побутових послуг для громадян, які перетинають на адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом.
  • Детально про облаштування КПВВ читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Багатостраждальні КПВВ: тендерна історія».
  • 26 лютого 2020 року президент Володимир Зеленскьий заявив, що до кінця поточного року біля КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Кримом Україна спільно з державною нафтовою компанією Азербайджану SOCAR відкриє великий хаб для обслуговування громадян.