Уряд затвердить постанову про вихід з карантину – Шмигаль

Новини

На початку травня Кабінет міністрів планує затвердити постанову про перші етапи виходу з карантину.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час засідання Ради з питань економічного розвитку України, пише пресслужба уряду.

«Поки ми йдемо до піку, який за розрахунками Національної академії наук, очікується з 3 по 8 травня. Однак уряд має план послаблень. І ми затвердимо, як будуть впроваджені перші етапи, щоб і бізнес, і громадяни мали можливість підготуватися до цього заздалегідь» , – сказав Шмигаль.

Також на нараді обговорили представлені урядом п’ять етапів виходу з карантину. Зокрема, акцентували увагу на тому, що одним з основних чинників відновлення економіки повинно стати збільшення проведення ПЛР-тестів – до 10 тисяч на добу.

Шмигаль заявив, що українська медицина готова до можливого майбутнього піку захворюваності коронавірусом, а уряд сфокусується на підтримці малого і середнього бізнесу.

«Наступний пік захворюваності, якщо він буде, медична система зустріне підготовленою. Ринок насичений засобами індивідуального захисту, лікарні готові, люди дисципліновані в тому, щоб дотримуватись санітарних норм. Тепер уряд сфокусується на підтримці малого та середнього бізнесу і стабілізації економічної ситуації», – повідомив Шмигаль.

Шмигаль відзначив важливість співпраці уряду і парламенту при розробці ініціатив, що стосуються підтримки підприємців.

Крім цього, учасники засідання порушили питання щодо надання фермерам можливості реалізовувати аграрну продукцію.

24 квітня Кабінет міністрів України представив п’ять етапів виходу з карантину та план зняття запроваджених раніше обмежень у рамках заходів з протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

27 квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що другий, третій або четвертий етап виходу з карантину можуть початися одночасно.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 28 квітня в Україні 9410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. Зокрема, хворобу підтверджено у 639 дітей та 1 843 медиків. За добу зафіксовано 401 новий випадок.

Нагадаємо:

  • 17 березня Кабмін Украіни тимчасово обмежив до 3 квітня пропуск громадян через КПВВ на адміністративному кордоні окупованого Криму з Херсонською областю. Тимчасові обмеження стосуються всіх осіб, крім громадян України та членів їх сімей, які перетинають адмінкордон з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя.
  • 25 березня Кабінет міністрів запровадив на 30 днів режим надзвичайної ситуації по всій території України для протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19. Всі карантинні обмеження, були продовжені до 24 квітня.
  • 22 квітня Кабінет міністрів на своєму засіданні продовжив до 11 травня запроваджені в Україні карантинні заходи.