Під будинком Зеленського вимагали покарати винних у вбивстві Гандзюк

Новини

Група активістів влаштувала акцію під будинком на вулиці Михайла Грушевського, де живе сім’я президента Володимира Зеленського. Учасники акції вимагали від глави держави притягнути до відповідальності замовників вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

«Ми маємо багато запитань до Президента. Ми хочемо знати, чи його слова про притягнення до відповідальності замовників вбивства Катерини Гандзюк не були порожніми обіцянками заради політичного піару. Саме тому сьогодні зранку ми прийшли до будинку, де він проживає. Очевидно, що генпрокурор та голова СБУ не розповідають Президенту про справжній стан речей. Ми готові розповісти Президенту те, що не цікавить генпрокурорку, про відсутність доказів в матеріалах справи і про помилки слідства. Ми не втомимось приходити під будинок Президента, до Офісу Президента, чи на його офіційні зустрічі. Пане Зеленський, не наступайте на граблі попереднього президента!», – йдеться сторінці ініціативи «Хто заступників Катю Гандзюк?» в Facebook.

Адвокат Масі Найєм нагадав, що в листопаді 2019 року президент Зеленський пообіцяв, що всі замовники вбивства Гандзюк «будуть знайдені і покарані».

«Пане президенте, час поговорити. Рано чи пізно це станеться. Але краще рано, поки можна виправити помилку Ірини Венедиктової», – написав Найєм і опублікував фотографії з акції під будинком президента.

  • 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування.
  • Обурені завершенням розслідування активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» провели акцію протесту під Офісом президента з вимогою звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову.
  • Детально про те, чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив» – у матеріалі Центру журналістських розслідувань.