Підозрюваний в організації нападу на Гандзюк Левін залишиться в СІЗО СБУ

Новини

Підозрюваного в організації нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка) залишили під вартою до липня.

Про це hromadske повідомив прокурор у справі Андрій Сенюк та адвокат Левіна Ігор Мокін.

За словами прокурора, Левіна просили залишити під вартою саме в ізоляторі тимчасового тримання СБУ через ризики втечі, тиску на свідків, переховування, знищення або спотворення доказів.

Захист назвав ризики не обґрунтованими та просив обрати запобіжний захід із можливості внесення застави. Суд розглянув обидві сторони та залишив Левіна під вартою до липня без можливості внесення застави.

Крім того, під час судового засідання у ролі вільного слухача був адвокат Владислава Магнера Дмитро Ільченко. Він не є захисником Левіна.

Зараз із Левіним не проводять слідчих дій. За інформацією прокуратури, він відмовився від будь-яких слідчих дій. Зараз йде ознайомлення з матеріалами справи.

Печерський суд Києва взяв під варту до 2 квітня без внесення застави Олексія Левіна (Москаленка) — підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Суд задовольнив клопотання прокуратури. Левіна відправили до ізолятора тимчасового тримання. 

  • 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування.
  • Обурені завершенням розслідування активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» провели акцію протесту під Офісом президента з вимогою звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову.
  • Офіс Генерального прокурора раптово завершив розслідування нападу на Катерину Гандзюк, хоча слідство мало ще три місяці. Адвокат потерпілої сторони Євгенія Закревська називає ці дії передчасними і вважає, що вони свідчать про роботу в інтересах підозрюваних. Також вона зазначає, що затримані раніше ні Олексій Левін, ні Ігор Павловський не надали показів, які допомогли б розслідуванню. А у справі бракує оголошених підозр поліцейським, які допомагали Левіну. Читайте в матеріалі ЦЖР Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив»
  •