Дату можливого відкриття КПВВ на Донбасі перенесли

Новини
Фото: Восточный вариант

Послаблень з перетинання лінії розмежування через КПВВ на Донбасі мінімум до 22 червня не буде. Відповідний наказ віддав Командувач ООС. Режим «червоний» і обмеження на в’їзд у Донецьку область залишаються.

Про це повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко на брифінгу в ДонОДА, пишуть Новости Донбасса.

«Заборона за перетин буде діяти до 23:59 22 червня, якщо за цей період не буде інших вказівок. Особливих незручностей для місцевих жителів, як таких, не було. Просто цей режим давав додаткові повноваження правоохоронним органам та військовим на території Донецької та Луганської областей», – сказав Ігор Бойко.

  • Відповідно до розпорядження Командувача операції об’єднаних сил, з 1 червня всі контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування на Донбасі переходять на літній графік роботи – з 6.00 до 20.00. У зв’язку із урядовим рішенням щодо продовження загальнодержавного карантину до 22 червня, обмеження на перетинання лінії розмежування в КПВВ продовжують діяти.
  • Усі контрольно-пропускні пункти на лінії розмежування на Донбасі закриті з 22 березня у зв’язку з карантинними обмеженнями. Пропуск – лише за рішенням командувача штабу ООС. Люди ночують біля КПВВ, аби їх пропустили, та з відчаю намагаються перетнути лінію розмежування через заміновані окупантами ділянки в обхід пунктів пропуску – саме так 15 травня підірвалась на міні жінка поблизу окупованого Докучаївська. Центр журналістських розслідувань дослідив ситуацію навколо карантинних КПВВ на Донбасі.