Через COVID-19 у трьох областях можуть ввести карантин – головний санлікар Кузін

Новини
Фото: ukrinform

У Тернопільській, Житомирський і Чернівецькій областях кількість хворих на COVID-19 уже перевищила епідемічний поріг, там можуть запровадити обмежувальні протиепідемічні заходи.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі національного телемарафону.

«У трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг. Це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто, ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи», – сказав Кузін.

За його словами, зараз в Україні циркулює 14 штамів COVID-19. Захворюваність на цю недугу зростає. Так, за останній тиждень кількість хворих збільшилася на 20%, порівняно з попереднім.

«Щотижня в Україні госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина», – зазначив головний санітарний лікар.

За його інформацією, серед всіх випадків захворюваності COVID-19 зараз займає до 35%. Майже 50% випадків захворюваності на коронавірус і госпіталізацій припадає на дітей.

Загалом від початку епідемічного сезону на грип та коронавірус перехворіло вже більше мільйона українців. В зв’язку з цим Кузін закликає українців вакцинуватися.

29 листопада Міністерство охорони здоров’я повідомило, що в Україну доправлено понад 200 тисяч доз проти штаму коронавірусу «Омікрон» у межах міжнародної ініціативи СOVAX. Це оновлена версія вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer, адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2.

Нагадаємо: