Відкриття КПВВ на Донбасі і пропуск абітурієнтів на ЗНО – засідання ТКГ

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

Під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке проходило в форматі відеоконференції, сторони продовжили обговорення відкриття нових КПВВ на лінії розмежування, зокрема, в Золотому. Також йшлося про питання забезпечення безперешкодного перетину КПВВ абітурієнтами в межах вступної кампанії, визначивши це гуманітарною підставою.

Про це повідомляє Офіс президента.

Як говориться в повідомленні, сторони також обговорили питання про нові ділянки розведення сил і засобів.

«Досягнуто загальне розуміння між Україною та ОБСЄ в питаннях безпеки, яке полягає в безумовному і повному виконанні СММ ОБСЄ наданого мандата усіма силами і засобами. Тривають консультації про додаткові заходи повної і всеосяжної реалізації режиму припинення вогню і оновленим планом розмінування як необхідних умов для продовження процесу розведення сил і засобів під верифікацією і контролем з боку СММ ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

Послаблень з перетинання лінії розмежування через КПВВ на Донбасі мінімум до 22 червня не буде. Відповідний наказ віддав Командувач ООС. Режим «червоний» і обмеження на в’їзд у Донецьку область залишаються, повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

Як повідомлялося, абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Крим можуть вступити в українські заклади вищої освіти (ЗВО) за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.