Фігурант справи Гандзюк Мангер збирається на вибори до Херсонської облради

Новини
Владислав Мангер Фото: Станислав Козлюк

Один з імовірних замовників нападу і вбивства радника мера Херсона Катерини Гандзюк Владислав Мангер планує балотуватися у Херсонську обласну раду за допомогою чинного депутата Ігоря Колихаєва, який під місцеві вибори зареєстрував кишенькову партію «Нам тут жити».

Про це пише співтовариство «Хто вбив Катю Гандзюк» у Facebook.

Як зазначають соратники вбитої активістки, Мангер вже завів в команду Колихаєва своїх людей, а бізнес партнер Мангера Сергій Плачков став помічником депутата. Повідомляється, що Колихаєв має всі шанси стати херсонським міським головою, а Мангер, відповідно, збирається знову стати головою обласної ради.

«Забрати владу у Херсоні їм допомагає покровитель Мангера – все той же Карл Стурен. Про нього вже неодноразово згадували – і ми, і журналісти, і навіть прокурори. Стурен – це спонсор Мангера, який і привів його на посаду, оплачує йому адвокатів і звичайно ж хоче повернути вкладене в Мангера. Карл Стурен вже домовився про фінансування партії «Нам тут жити» і Батьківщини. Мета – створити більшість у новообраній облраді під Мангера. До речі, від Мангера відмовилася навіть місцева ОПЗЖ. Не хочуть бруднити руки об репутацію Мангера. Однак люди, у яких немає ніяких принципів, завжди знаходяться», – повідомляють активісти.

  • 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування.
  • Обурені завершенням розслідування активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» провели акцію протесту під Офісом президента з вимогою звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову.
  • Офіс Генерального прокурора раптово завершив розслідування нападу на Катерину Гандзюк, хоча слідство мало ще три місяці. Адвокат потерпілої сторони Євгенія Закревська називає ці дії передчасними і вважає, що вони свідчать про роботу в інтересах підозрюваних. Також вона зазначає, що затримані раніше ні Олексій Левін, ні Ігор Павловський не надали показів, які допомогли б розслідуванню. А у справі бракує оголошених підозр поліцейським, які допомагали Левіну. Читайте в матеріалі ЦЖР Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив»