КПВВ на Донбасі: російські найманці розставили протитанкові їжаки

Новини
Фото: Іван Бухтіяров/hromadske

На КПВВ «Мар’їнка» на Донбасі російські найманці розставили протитанкові їжаки і не пропускали на непідконтрольну територію навіть громадян з соціально-гуманітарними проблемами.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі України (ДПСУ).

Як розповіли прикордонникам ті, хто не зміг перетнути лініюю розмежування, на їх прохання російські найманці не реагували, вони простояли до темряви. Як відзначили в ДПСУ, одній жінці стало погано, вона не змогла повернутися самостійно на підконтрольну територію. Вона і ще троє жінок заночували прямо в поле.

«При цьому окупанти спокійно споглядали на страждання жінки, навіть не намагаючись надати їй необхідну медичну допомогу. Прикордонники зі складу Об’єднаних сил залучили представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста для евакуації хворої жінки на контрольовану територію», – зазначили у ДПСУ.

З 11.00 прикордонники зі складу Об’єднаних сил розпочали пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування у КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська». Прикордонники пропустили 7 чоловік, однак окупанти заблокували перетин лінії розмежування цим громадянам.

Нагадаємо:

  • Біля КПВВ «Станиця Луганська» та «Мар’їнка», які відкрили після карантину, знову зібралися люди, які хочуть потрапити на непідконтрольну Україні територію Донбасу.
  • 10 червня КПВВ на Донбасі заблокували окупанти. Загалом у КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська» прибуло понад 100 людей, серед яких чимало людей похилого віку та дітей.
  • З 22 березня в районі проведення Операції об’єднаних сил з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну Уряду України територію коронавірусної інфекції тимчасово припинений пропуск через КПВВ на лінії розмежування.
  • Центр журналістських розслідувань у матеріалі «Карантинні КПВВ на лінії розмежування сімей» дослідив ситуацію навколо КПВВ на Донбасі.