В Україні скасували пробне ЗНО

Новини
Фото: Facebook Український центр оцінювання якості освіти

Кабмін заборонив проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання через коронавірус. 12 червня було прийнято відповідну постанову.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що зовнішнє незалежне оцінювання в Україні в цьому році можуть скасувати, але поки остаточне рішення не прийнято.

За його словами, він отримав інформацію від трьох незалежних джерел. «У високих владних структурах готуються документи про скасування ЗНО взагалі», – уточнив він.

Пробне ЗНО було заплановано на 15 червня.

На брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив: «Скасовано проведення пробного ЗНО, яке передбачалося 15 червня цього року».

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання в Україні стартує 25 червня і триватиме до 17 липня, додаткова – з 24 липня по 10 серпня. Пробне тестування має відбутися 15-17 червня.

12 червня повідомлялося, що для проведення ЗНО підготують 5188 пунктів тестування.

Йдеться про посилення обмежувальних заходів в освітніх установах, зокрема, скасування пробного зовнішнього оцінювання, оскільки допуск до шкіл для участі в ньому буде заборонений через поширення коронавіруса.

Як повідомлялось, абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Крим можуть вступити в українські заклади вищої освіти (ЗВО) за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Зокрема, випускники можуть вступати за спрощеною процедурою до 91 університету, на базі яких діють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». 

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.