Кримські КПВВ працюють: за перший день з Криму в’їхало 108 осіб – ДПСУ

Новини
КПВВ «Каланчак» Фото: dpsu.gov.ua

У перший день на відновлення роботи КПВВ на окуповану територію криму через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» на адмінкордоні з півостровом було пропущено 54 особи, а на вільну територію України – 108 осіб. Окупанти всіх, хто в’їжджає в Крим, відправляють на два тижні до обсерватору в Євпаторії.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України. 

Рух через КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом було відновлено з 14 червня, повідомила пресслужба ДПСУ.

«Протягом 14 червня жодних черг чи затримок не виникало. У перший день відновлення роботи КПВВ на окуповану територію України пропущено 54 особи, 12 особам окупанти відмовили в пропуску, мотивуючи відсутністю достатніх підстав. З окупованого Криму пропущено 108 осіб. Усі вони будуть проходити самоізоляцію», – повідомляють прикордонники.

Також вони зазначають, що особам, які не надали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома», ДПСУ не дозволяє в’їзд на вільну територію України. 

В той же час, громадяни, що перетинають адміністративну межу з окупованим Кримом, зазначають у соцмережах, що усіх, хто в’їжджає на окуповану територію АР Крим, прикордонна служба ФСБ РФ у примусовому порядку розміщує в ізоляторі, а потім автобусом везе до обсерватору в Євпаторії, де людей утримують два тижні, годуючи три рази на день і дозволяючи прогулянку територією обсерватору протягом однієї години на день.

Як повідомлялося, з 14 червня запрацювали після карантину КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Нагадаємо: 

  • ДПСУ з 15 червня 2020 року відновила пропуск іноземців в Україну. Їх пропускають на українську територію за згодою на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома».
  • Україна з 15 червня відновила міжнародне пасажирське авіасполучення. Після трьох місяців карантину в країні запрацювало 15 аеропортів.
  • На Донбасі окупанти блокують роботу КПВВ «Мар’їнка». При цьому громадяни мають можливість пішки проходити через КПВВ «Станиця Луганська».