Стерненко під будинком президента: 16 червня буде новий судовий розгляд

Новини
Сергій Стерненко Фото: YouTube hromadske

Колишній керівник одеського “Правого сектору” Сергій Стерненко повідомив своїм прибічникам, що прийшли разом з ним до будинку, у якому мешкає президент України Володимир Зеленський, що його адвокати отримали від голови Шевченківського суду обіцянку провести нове судове засідання з обрання запобіжного заходу. 

Про це повідомляє телеканал hromadske.

Сергій Стерненко разом з учасниками акції на його підтримку прийшов до будинку, у якому мешкає президент України Володимир Зеленський, та розповів про можливість нового судового розгляду його справи.

“Голова суду примчав терміново, переговорив з моїми адвокатами і пообіцяв, що завтра клопотання буде переподано, хоча як він може обіцяти за прокурорів, не ясно. І нібито буде новий судовий розгляд. Завтра зранку мені дадуть знати, коли буде цей судовий розгляд, а я дам знати вам”, – сказав Стерненко.

Він також повідомив, що під час акції біля будинку генерального прокурора України Ірини Венедиктової намагався зателефонувати до неї, але Венедиктова не відповіла на дзвінок. 

Стерненко також демонстративно здійснив дзвінок, повідомивши, що дзвонить до президента, але відповіді на дзвінок не отримав.

Учасники акції палили фаєри та гукали гасла: “Скиньте Вову!”, “Революція”, “Аваков – чорт”. 

Раніше екскерівник одеського «Правого сектора» Сергій Стерненко разом з активістами влаштував в центрі Києва акцію під будинком, де живе генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

15 червня 2020 року Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід ексочільнику одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб. Активіст має перебувати в Одесі за адресою реєстрації у військовій частині, хоча він живе у Києві.

Поруч із будівлею Шевченківського районного суду, де обирали запобіжний захід Сергієві Стерненку, поліцейські затримали активіста Миколу Виговського, ветеранів війни на Донбасі Олександра Кір’якова та Віталія Овчаренка. Крім того, правоохоронці побили нардепа з фракції «Голос» Романа Лозинського.

Нагадаємо:

  • У ніч проти 25 травня 2018 року екслідер одеського «Правого сектору» Сергій Стерненко заявив про замах на нього з боку двох чоловіків та оприлюднив відео, на якому видно, як він затримав одного з них. Обороняючись, Стерненко завдав удару ножем, від якого нападник, Іван Кузнєцов, невдовзі помер.
  • Поліція затримала другого фігуранта, встановила особу загиблого та розслідує інцидент як умисне вбивство, замах на умисне вбивство і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Однак уже 26 травня 2018 року поліція відпустила другого нападника на Стерненка.
  • 11 червня 2020 року СБУ за погодження з Офісом Генеральнного прокурора повідомила Стерненку про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Якщо вину буде доведено, активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі. Слідчі ставлять під сумнів версію про самозахист Стерненка через «подальші дії» після ударів активіста.