Суд змінив Стерненку адресу відбування домашнього арешту з Одеси на Київ

Новини
Сергій Стерненко (в центрі) Фото: Facebook Natasya Nagorna

Шевченківський районний суд Києва 16 червня задовольнив клопотання прокурора у справі одеського активіста Сергія Стерненка та змінив місце відбування ним домашнього арешту з військової частини в Одесі, де він зареєстрований, на його місце проживання в Києві.

Відповідне рішення ухвалила суддя Олена Мєлєшак, повідомив Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

«Суддя Мєлєшак задовольнила клопотання прокурора. Тепер домашній арешт я маю відбувати вже в Києві, а не в військовій частині в Одесі. Правда, є ще нюанси, але про них згодом», – написав активіст.

15 червня після рішення Шевченківського суду про домашній арешт Стерненка за місцем реєстрації в Одесі він заявляв, що не зможе його виконати, бо це адреса прикордонної частини, де він був зареєстрований, як член сім’ї прикордонника.

Вранці 16 червня Стерненко повідомив, що йому телефонував слідчий і повідомив, що прокурор подав клопотання до суду про зміну адреси відбування його домашнього арешту з прописки в Одесі на адресу проживання в Києві.

Як повідомлялось, 15 червня 2020 року Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід ексочільнику одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб. Активіст має перебувати в Одесі за адресою реєстрації у військовій частині, хоча він живе у Києві.

Поруч із будівлею Шевченківського районного суду, де обирали запобіжний захід Сергієві Стерненку, поліцейські затримали активіста Миколу Виговського, ветеранів війни на Донбасі Олександра Кір’якова та Віталія Овчаренка. Крім того, правоохоронці побили нардепа з фракції «Голос» Романа Лозинського.

Після рішення суду про домашній арешт, вночі Стерненко разом з великою групою прихильників і активістів пройшли по Києву і провели акції протесту біля будинків, де живуть генпрокурорка Ірина Венедиктова і президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо:

  • У ніч проти 25 травня 2018 року екслідер одеського «Правого сектору» Сергій Стерненко заявив про замах на нього з боку двох чоловіків та оприлюднив відео, на якому видно, як він затримав одного з них. Обороняючись, Стерненко завдав удару ножем, від якого нападник, Іван Кузнєцов, невдовзі помер.
  • Поліція затримала другого фігуранта, встановила особу загиблого та розслідує інцидент як умисне вбивство, замах на умисне вбивство і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Однак уже 26 травня 2018 року поліція відпустила другого нападника на Стерненка.
  • 11 червня 2020 року СБУ за погодження з Офісом Генеральнного прокурора повідомила Стерненку про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Якщо вину буде доведено, активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі. Слідчі ставлять під сумнів версію про самозахист Стерненка через «подальші дії» після ударів активіста.