На КПВВ на адмінкордоні з Кримом з’явився безкоштовний WI-FI, нема проблеми з встановленням «Дій вдома»

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: genichesk.ipc.org.ua

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінкордоні з окупованим Кримом з’явились точки доступу до безкоштовного WI-FI, що дозволить громадянам встановлювати мобільний додаток «Дій вдома» і двотижневої обсервації відправлятися на самоізоляцію додому.

Про це повідомляє представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

«Ця послуга є надважливою в період дії обмежувальних заходів під час карантину, а встановлення додатку «Дій вдома» є обов’язковою умовою для перетину адмінмежі. Тепер , власникам смартфонів не треба хвилюватися за те, чи буде мобільний зв’язок давати можливість встановити додаток та пройти контроль зручно і максимально швидко. Також, з легкістю можна буде повідомити родичів та близьких про своє пересування, прочитати новини чи подивитися актуальний розклад руху поїздів чи автобусів», – наголосили у представництві.

Як вказали у відомстві, доступ до Інтернету – це одна зі складових покращення умов пересування громадян України через КПВВ та можливість отримати якісні державні послуги.

«Ми будемо докладати зусилля для підсилення сигналу, задля того, щоб доступ до WI-FI працював без перебоїв», – заявили у представництві.

Як зазначається, громадяни, які прямують з окупованого Криму, можуть скористатися безкоштовним доступом до мережі Інтернет завдяки спільній роботі Херсонської облдержадміністрації, представництва президента та Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України.

Додаток «Дій вдома» для користувачів можна встановити:

Android: https://cutt.ly/ark-diia-quarantine
IPhone: https://cutt.ly/ark-diia-quarantine-iphone

Нагадаємо:

  • Через пандемію коронавірусу громадяни, які прямують з півострова на материкову Україну через КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар» на адмінкордоні, мають проходити двотижневу обсервацію в медичних установах, або можуть пербувати на самоізоляції вдома. У такому випадку на їх мобільних пристроях має бути встановлений мобільний додаток «Дій вдома» для контролю їх дійсного перебування вдома. Через відсутність стабільного мобільного зв’язку на території всіх КПВВ на адмінкордоні з Кримом у громадян постійно виникають проблеми з встановлення цього мобільного додатку.
  • Про проблему із можливістю скористатися додатком «Дій вдома» на КПВВ на адмінкордоні з Кримом через нестабільний мобільний зв’язок дивіться у відеоблозі Центру журналістських розслідувань «Карантин. Як перетнути адмінмежу з Кримом?».
  • Правозахисники пояснили, як користуватися мобільним додатком «Дій вдома» для контролю режиму самоізоляції, який повинні встановлювати громадяни на КВПП при виїзді з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, а також з тимчасово окупованого Криму.