Чубаров впевнений, що кораблі ВМСУ повернуться до Севастополя та інших баз у Криму

Новини
Фото: Facebook ВМС ЗС України

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров впевнений, що кораблі Військово-Морських Сил України повернуться в бухти Севастополя та до причалів інших баз звільненого від російських окупантів Криму.

Про це Чубаров написав у вітанні з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook.

«Військова агресія Росії в лютому-березні 2014 завдала тяжкого удару по ВМС України, які втратили переважну частину кораблів та особового складу, з якого лише 1/3 військовослужбовців залишилася служити Україні. Сьогодні відновлені ВМС України посилюються, беручи участь у проведенні операції Об’єднаних сил на сході України, захищаючи південно-східні кордони і морську зону та узбережжя Української Держави. Впевнені, що діючий особовий склад ВМС України примножить морську славу України і знову стане своїми бойовими кораблями в бухтах Севастополя і біля причалів інших баз звільненого від російських окупантів Криму», – зазначив голова Меджлісу.

Він також закликав згадати та привітати всіх тих, хто стояв біля витоків формування військово-морських сил незалежної України в січні – квітні 1992 року, «коли кожне рішення на користь Української держави давалося в найжорстокішому протистоянні в Москвою, яка намагалася залишити під своїм контролем весь Чорноморський флот колишнього СРСР».

«Меджліс кримськотатарського народу в той складний період встановив тісний взаємозв’язок з Міністерством оборони України і утвореної ним Організаційною групою зі створення ВМС України. Позиція вищого представницького органу кримськотатарського народу визначалася усвідомленням того, що термінове формування на півострові військової інфраструктури незалежної України, включаючи і військово-морські сили, сприятиме зміцненню позицій молодої Української держави в Криму і у Азово-Чорноморському регіоні», – наголосив Чубаров.

«З нагоди свята висловлюємо щирі вітання українським морякам, бажаємо незламної сили духу у захисту морських кордонів України та відновлення її територіальної цілісності! Слава Україні!», – додав Чубаров.

Нагадаємо:

  • В Україні 5 липня відзначають День Військово-Морських Сил Збройних Сил. Через пандемію коронавірусу в цьому році свято військових моряків відзначається у закритому режимі у морі під час збору походу кораблів, катерів та суден ВМС.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці ніколи не пробачать тих, хто в 2014 році незаконно анексував Крим і тих, хто не дозволив українським морякам цьому перешкодити.