Глава МЗС прокоментував «чутки про зустріч» Зеленського і Путіна на адмінкордоні з Кримом

Новини
Президенти України і РФ Володимир Зеленський і Володимир Путін Фото: president.gov.ua

Зустріч президента України Володимира Зеленського і президента РФ Володимира Путіна на адміністративному кордоні з окупованим Кримом і Херсонською областю можлива, але лише за однієї умови: що вона відбудеться на церемонії підняття у Криму українського прапора і зняття російського у зв’язку з відновленням суверенітету України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у відповідь на запитання про чутки щодо можливої зустрічі Зеленського і Путіна в окупованому Криму.

«Будь-яка їхня зустріч – чи то у Криму, чи то на адмінкордоні Херсонської області – неможлива до повної деокупації. Для мене дуже дивно, що хтось починає розганяти подібні чутки», – сказав Кулеба.

Крім того, Кулеба нагадав, що Україна засудила будівництво РФ військових кораблів в окупованому Криму.

20 липня Путін прибув на вкрадений у України керченський суднобудівний завод «Залив», де окупанти заклали два універсальних десантних корабля для ВМФ Росії.

Нагадаємо:

  • Міністерство закордонних справ працює над створенням міжнародного переговорного майданчика з питання деокупації Криму. Росія, яка незаконно окупувала український півострів, в цей формат не увійде.
  • 2 липня 2020 року постійне представництво президента України в АРК, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і Комітет Верховної Ради з прав людини, деокупації, та реінтеграції ТОТ оприлюднили спільний документ, який окреслює єдиний державний підхід до низки питань, що стосуються окупованого Криму.