«ДНР» відкриє КПП, але випускати будуть не всіх

Новини
пункт пропуска
КПП «ДНР» в Оленівці Донецької області Фото: dontimes.ru

27 липня «ДНР» відкриває контрольно-пропускний пункт «Оленівка», розташований на одному транспортному коридорі з КПВВ «Новотроїцьке» на підконтрольній території. Здійснюватиме пропуск з 9:00 до 18:00 на в’їзд і виїзд за тими ж правилами, як і раніше.

Про це повідомляє «штаб» бойовиків по боротьбі з коронавірусом.

В’їзд на непідконтрольну територію буде здійснюватися тільки за дозвільними списками штабу. Для виїзду з «ДНР» необхідно мати реєстрацію (прописку) на підконтрольній Україні території.

Всі особи, які прибули в «ДНР» з підконтрольної Україні території, будуть з КПП направлятися на 14-денну обсервацію в «республіканські» лікарні.

22 червня Україна відновила роботу пункту пропуску «Новотроїцьке», перервану через пандемію COVID-19. З 28 червня окупаційна влада «ДНР» ввели заборону на перетин лінії розмежування з підконтрольною українському уряду територією.

В окремі дні представники незаконних збройних формувань пропускають людей через КПП «Оленівка» на дорожньому коридорі «Донецьк-Маріуполь».

Нагадаємо:

  • За інформацією Держприкордонслужби України, на Донбасі окупанти блокують роботу всіх КПВВ в Донецькій області. На лінії розмежування пропуск громадян здійснюється лише у КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області.
  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».