У «ДНР» хочуть відкривати КПВВ «Оленівка» три рази на тиждень

Новини
пункт пропуска
КПП «ДНР» в Оленівці Донецької області Фото: dontimes.ru

Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що «республіка» розглядає можливість відкриття КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування для в’їзду і виїзду громадян три рази на тиждень.

Про це Пушилін сказав на зустрічі з жителями окупованої Горлівки, повідомляє сепаратистський ресурс «Донецкое агентство новостей».

«Зараз гуманітарний коридор з Україною (на КПВВ «Оленівка» – ред.) працює два рази на тиждень, може бути будемо додавати ще третій день», – зазначив «глава ДНР».

Він додав, що поки повноцінне відкриття КПВВ на лінії розмежування неможливо через «несприятливу епідемічну обстановку в Україні».

Як повідомлялось, у «ДНР» відкриватимуть гуманітарний коридор на лінії розмежування через КПВВ «Оленівка» по понеділках і п’ятницях.

Нагадаємо:

  • За інформацією Держприкордонслужби України, на Донбасі окупанти блокують роботу всіх КПВВ в Донецькій області. На лінії розмежування пропуск громадян здійснюється лише у КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області.
  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».
  • У «ДНР» пояснили, яким чином можуть виїхати на підконтрольну Україні територію члени сім’ї, у яких є прописка по різні боки лінії розмежування.