Підпал автомобіля програми «Схеми» зняли камери спостереження

Новини

Редакція програми «Схеми: корупція в деталях» оприлюднила відео підпалу свого автомобіля в Борисполі.

Відео опубліковано на каналі «Радіо Свобода» в YouTube.

«У ніч на 17 серпня невідомі підпалили авто «Схем», яке належить водієві та члену знімальної групи Борису Мазуру. Протягом усієї ночі і дня на місці інциденту працювали поліція і журналісти програми. «Схеми» зібрали відео з довколишніх камер спостереження та від свідків інциденту – і зрештою знайшли зафіксований момент підпалу», – сказано в описі відео.

  • Вночі 17 серпня авто програми «Схеми» підпалили біля будинку водія знімальної групи. Головна редакторка програми «Схеми: корупція в деталях» Наталя Седлецька вважає, що за підпалом машини, якою користувалися журналісти-розслідувачі, можуть стояти фігуранти розслідувань, та не виключає причетність Андрія Портнова до цього.
  • Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля працівника ЗМІ. Подія кваліфікована як умисне знищення або пошкодження майна. Призначено експертизи.
  • Президент Володимир Зеленський відреагував на підпал автомобіля журналістів програми «Схеми: корупція в деталях»: заявив, що за його президентства за критику влади не буде переслідувань чи залякувань.