У «ДНР» змінили порядок виїзду на підконтрольну Україні територію через КПВВ «Оленівка»

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» в «ДНР» Фото: dan-news.info

У так званій «ДНР» частково змінили порядок виїзду на підконтрольну Україні територію через КПВВ «Оленівка», який зараз відкривається для перетину лінії розмежування по понеділках і п’ятницях. Тепер громадяни з реєстрацією (пропискою) на підконтрольній території можуть виїжджати з «ДНР» безперешкодно.

Відповідний «указ» 25 серпня підписав ватажок «ДНР» Денис Пушилін, йдеться в роз’ясненнях так званого «міжвідомчого оперативного штабу ДНР» по боротьбі з коронавірусом.

Як зазначається, громадянам, які мають реєстрацію на підконтрольній Україні території, з 25 серпня не потрібно мати дозвіл «штабу» для виїзду з «ДНР».

Таким чином, в дні, визначені «штабом», пропуск через КПВВ «Оленівка» здійснюється за такими правилами:

  • виїзд з «ДНР» здійснюється безперешкодно при наявності реєстрації (прописки) на території, підконтрольній Україні. У разі, якщо реєстрації немає, то виїзд можливий за рішенням «міжвідомчого штабу» при наявності підстав (лікування, навчання, трудова діяльність, догляд за хворим, возз’єднання з сім’єю). При виїзді необхідно підписати повідомлення про неможливість в’їзду (повернення) в «ДНР» до поліпшення епідемічної ситуації.
  • в’їзд в «ДНР» здійснюється за складеними «штабом» списками при наявності реєстрації на підконтрольній «ДНР» території і дозволу «міжвідомчого оперативного штабу» (підстави для в’їзду: лікування, навчання, трудова діяльність, догляд за хворим, возз’єднання з сім’єю). При в’їзді необхідно пройти безкоштовну двотижневу обсервацію в медичних установах «ДНР».

Як повідомлялось, у «ДНР» вирішили відкривати гуманітарний коридор на лінії розмежування через КПВВ «Оленівка» по понеділках і п’ятницях.

Нагадаємо:

  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».
  • У «ДНР» пояснили, яким чином можуть виїхати на підконтрольну Україні територію члени сім’ї, у яких є прописка по різні боки лінії розмежування.
  • Ватажок «ДНР» Денис Пушилін заявив, що «республіка» розглядає можливість відкриття КПВВ «Оленівка» для в’їзду і виїзду громадян три рази на тиждень.