Посли ЄС схвалили продовження персональних санкцій за агресію проти України ще на півроку

Новини
Фото: rnw.nl

Комітет постійних представників країн Євросоюзу (Coreper) 9 вересня схвалив рішення продовжити ще на півроку обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України. Очікується, що до списку санкцій додадуть ще 15 осіб і компаній, відповідальних за незаконне спорудження Росією Керченського мосту.

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі Рікард Йозвяк в мікроблозі Twitter.

«Посли ЄС дали зелене світло продовженню на шість місяців санкцій для 175 осіб і 44 юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України. Незабаром цей список поповнять близько 15 імен і компаній через будівництво Керченського моста», – написав Йозвяк.

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова привітала рішення послів ЄС схвалити продовження санкції.

«Вітаємо згоду європейських партнерів продовжити ще на 6 місяців санкції проти 175 фізичних і 44 юридичних осіб за дії Росії проти суверенітету і територіальної цілісності України. Кожне порушення РФ міжнародного права в Криму має каратися санкціями. Чекаємо на розширення санкцій проти Росії через незаконний «Керченський міст»», – написала Джапарова.

Нагадаємо:

  • Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше були введені 17 березня 2014 року і постійно продовжуються на півроку. Зараз вони діють до 15 вересня 2020 року.
  • 18 червня 2020 року Рада ЄС продовжила до 23 червня 2021 року обмежувальні заходи, введені у відповідь на незаконну окупацію Криму і Севастополя Росією. 
  • 29 червня 2020 року Рада Європейського Союзу продовжила ще на шість місяців – до 31 січня 2021 року – санкції проти окремих секторів російської економіки. Ці обмежувальні заходи були введені ЄС у 2014 році у відповідь на дії Росії по дестабілізації ситуації в Україні.