МЗС висловило протест через участь «спікера» «Госсовета» Криму Константинова у Форумі регіонів Білорусі та РФ

Новини
Фото: Крымские известия

МЗС України висловило протест Білорусі через участь «спікера» «Госсовета» окупованого Криму Володимира Константинова у Форумі регіонів Білорусі та РФ.

«1 жовтня до МЗС України був запрошений радник-посланник Посольства Республіки Білорусь в Україні (у зв’язку з відсутністю посла РБ у Києві) для надання пояснень у зв’язку з участю у VII Форумі регіонів Білорусі та РФ представника російської окупаційної адміністрації В. Константінова (у форматі відеоконференції).

Україна вважає неприпустимими такі недружні кроки білоруської сторони, які ставлять під сумнів приналежність до України тимчасово окупованої Росією АР Крим і м.Севастополь.

30 вересня Константинов виступив на форумі і дорікнув членів парламенту Білорусі в тому, що офіційний Мінськ не визнав анексію Криму Росією.

«Для нас було прикро, що колеги з Білорусі не визнають Крим всі ці 6 років, цураються нас, намагаються не брати участь в спільних заходах. Напевно, це можна було зрозуміти, але сьогоднішні події в Білорусі показують, що ніхто не застрахований від такого роду революцій, державних переворотів, які пережили кримчани», – сказав Константинов.

Представник Посольства Білорусі у відповідь запевнив, що офіційна позиція Білорусі на підтримку територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах жодним чином не змінилася», – повідомляє МЗС України.

  • Міністерство фінансів США у відповідь на триваючу агресію РФ в Україні ввело нові санкції щодо шести громадян РФ і восьми компаній,  які працюють у Криму. 
  • ТОВ «БК Консоль-Строй ЛТД» – одна з найбільших будівельних компаній Криму, кінцевим власником якої є Володимир Константинов – «спікер» «Госсовета» окупованого Криму.
  • Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою «прокурора» Криму Наталії Поклонської, «глави уряду РК» Сергія Аксенова, «спікера парламенту» півострова Володимира Константинова та інших колишніх чиновників АР Крим у справі про держзраду.

  • Як повідомила в листопаді 2017 року Генпрокуратура України у відповіді на інформаційний запит Центру журналістських розслідувань, Слідчим відділом управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях,  ГПУ розслідується кримінальне провадження за підозрою С.Аксенова, В.Константинова, Н.Поклонської, Ю.Дойникова, С.Абісова, В.Мельниченка, С.Шахова, Р.Темиргалієва у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.28, ч.1 ст.109 (вчинення дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч.4 ст.28, ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до тяжких наслідків), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) КК України, П. Зими та О.Чалого  – у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст.28, ч.1 ст.109, ч.4 ст.28, ч.3 ст. 110, ч.1 ст.255 КК України.