В Ощадбанку пояснили, які прострочені карти блокуються після 1 жовтня

Новини
Ощадбанк
Відділення Ощадбанку у Слов'янську Донецької області Фото: oschadbank.ua

Ощадбанк заблокував частину прострочених пенсійних карт, термін дії яких продовжувався до 1 жовтня у зв’язку введенням карантину в Україні. Зараз продовжено термін дії прострочених карт тільки для пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО), за тарифним пакетом «Мій рахунок».

Про це розповів заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн, повідомляє видання «Страна.ua».

Після оголошення в березні карантину банки в Україні продовжували дію карт, за якими спливали терміни випуску, щоб людям не доводилося зайвий раз виходити з дому і піддаватися ризику зараження коронавірусом. Ця проблема була в багатьох країнах, тому рекомендацію про автоматичне продовження терміну дії карт видали міжнародні платіжні системи (VISA, MasterCard), і до неї прислухалися банки по всьому світу.

Ощадбанк продовжував такі карти до 1 жовтня, але після цієї дати продовжили термін дії прострочених карт тільки для пенсіонерів-ВПО за певним тарифним пакетом.

«Ми надали пільгу – продовження терміну дії за простроченими картками – за тарифним пакетом, розрахованим на переміщених осіб, а дію інших прострочених карток стали поступово зупиняти. Вони пропрацювали більше терміну вже 5-6 місяців. Через що виникають різні ризики, і ризики шахрайства (з розкраданням коштів) в тому числі. Тому довелося піти на ці заходи», – пояснив Тютюн.

При цьому ще 30 вересня Ощадбанк випустив заяву, що старі карти «Мій рахунок», які видавалися пенсіонерам-ВПО, продовжуються до 1 листопада.

Поки невідомо, чи будуть карти автоматично анульовані після 1 листопада або їх знову продовжать. Як повідомив Антон Тютюн, це питання буде розглядатися в кінці жовтня.

Як повідомлялося, керівния Донецького обласного управління Ощадбанку Світлана Яківчик зазначила, що коли в Донецькій області після зняття карантину повноцінно відновлять роботу КПВВ і приїдуть пенсіонери-ВПЛ з тимчасово непідконтрольних територій, Ощадбанк буде здатний забезпечити їх обслуговування протягом місяця. На даний момент залишки на їх рахунках складають 2,1 млрд грн. Вона також повідомила, що всього в Донецькій області 274 тисячі пенсіонерів зі статусом переселенців, і 112 тисяч з них мають прострочені карти. Ці карти вже перевипущені автоматично і знаходяться у відділеннях Ощадбанку, але їх звідти ніхто не забирає.

Нагадаємо: