З 15 жовтня припиняється пропуск осіб через КПВВ «Станиця Луганська» – ДПСУ

Новини
КПВВ
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

Пропуск осіб через КПВВ «Станиця Луганська» з 15 жовтня тимчасово припиняється через бездіяльність окупаційної адміністрації РФ, яка призвела до швидкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини.

Як повідомляє Держприкордонслужба України, враховуючи нестачу медичного персоналу та засобів протидії захворюванню, окупанти не спроможні стабілізувати епідемічну ситуацію.

«З метою недопущення поширення COVID-19, збереження життя та здоров’я громадян за наказом Командувача ООС у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» у період з 15 жовтня до 01 листопада 2020 року пропуск осіб через лінію розмежування тимчасово припиняється.

Як виняток, за наявності документально підтверджених життєво важливих підстав соціально-гуманітарного характеру, Командувач ООС може прийняти окреме рішення щодо пропуску осіб у зазначеному контрольному пункті.

Командування об’єднаних сил звертається до громадян з розумінням поставитися до тимчасових обмежень та врахувати їх при плануванні своїх поїздок через лінію розмежування».

Нагадаємо:

  • З 1 жовтня КПВВ «Станиця Луганська» на лінії розмежування в Луганській області тимчасово зачинений у зв’язку з пожежею: біля контрольного пункту перебуває розрахунок ДСНС, а в КПВВ прикордонний наряд Держприкордонслужби з прикриття. Тривають роботи з ліквідації наслідків пожежі.
  • З 25 вересня окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • У так званій «ЛНР» будуть відправляти на обов’язкову 14-денну обсервацію всіх громадян, які прибули з підконтрольній території України через єдиний працюючий на лінії розмежування в Луганській області КПВВ «Станиця Луганська». У той же час ця вимога не застосовується до осіб, які прибули з Росії і так званої «ДНР».