У ПФУ розповіли, як переселенці під час карантину отримують пенсію

Новини
пенсии
Фото: УНІАН

У Пенсійному фонді України пояснили особливості пенсійних виплат для українців, які є переселенцями з Донецької та Луганської областей. Поки ніякого припинення у виплатах не передбачено.

Про це повідомила начальниця Головного управління ПФУ в Донецькій області Наталя Рад.

Всім пенсіонерам на час карантину були продовжені потрібні документи для отримання пенсії.

«Навіть ті категорії пенсіонерів, які отримували пенсії по інвалідності, – ним продовжені ці документи, виходячи з особливостей стану, яке регулюється нормативними документами про коронавірус», – розповіла чиновниця.

Спеціаліст зазначила, що подальша верифікація того чи іншого пенсіонера буде повністю перебувати в компетенції їх банку, однак відомство буде ретельно стежити за ситуацією.

У так званій «ДНР» через закриття КПВВ на лінії розмежування 112 тисяч чоловік, які постійно проживають на окупованій території, але мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО), не змогли забрати свої перевипущені картки Ощадбанку і тому постійно телефонують на його гарячу лінію, турбуючись про те, коли і як вони зможуть отримати свої соцвиплати, зокрема пенсії.

Нагадаємо:

  • В Ощадбанку працює електронна черга для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Донецької і Луганської областей, які відтепер можуть отримати картку у зручний для них час.
  • Правозахисники нагадали про зміни в обслуговуванні переселенців в Ощадбанку під час карантину.
  • Карти Ощадбанку для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», термін дії яких закінчується під час карантину, не блокуватимуться до 1 листопада 2020 року.
  • Незважаючи на те, що дію платіжних карт Ощадбанку продовжено до 1 листопада, переселенці масово скаржаться на те, що банкомати «з’їдають» такі картки.
  • Ощадбанк заблокував частину прострочених пенсійних карт, термін дії яких продовжувався до 1 жовтня у зв’язку введенням карантину в Україні. Зараз продовжено термін дії прострочених карт тільки для пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО), за тарифним пакетом «Мій рахунок».