У ЦВК назвали терміни підрахунку остаточних результатів місцевих виборів

Новини
Фото Reuters

Остаточні результати місцевих виборів в Україні можуть бути встановлені за 3-5 днів.

Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми будемо сподіватися, що протягом трьох-п’яти днів в більшості територіальних громад результати виборів будуть встановлені. Безумовно, буде судове випробування результатів виборів, а окремі територіальні громади чекає повторне голосування на виборах мерів міст», – сказав Дубовик.

Сергій Дубовик, фото: Facebook

За даними Центральної виборчої комісії, орієнтовна явка виборців на місцевих виборах в Україні становить 37% за даними 97% територіальних виборчих комісій (ТВК). Дані ЦВК збігаються з інформацією Громадянської мережі ОПОРА.

Дані ЦВК збігаються з інформацією Громадянської мережі ОПОРА, за даними спостерігачів якої явка на місцевих виборах 2020 року склала 35,94%.

В ОПОРІ також нагадали, що у 2015 році, коли обирали місцеву владу, явка була більшою – 46,5%, а на виборах народних депутатів минулого року проголосувало 49,3% виборців.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких українці обирали депутатів місцевих, районних та обласного рад, голів міст, селищ і сіл. Вибори проводилися за новим Виборчим кодексом, який передбачає пропорційну систему виборів депутатів з відкритими списками до місцевих рад тих населених пунктів, де зареєстровано понад 10 тис. виборців. Вибори в територіальних громадах з меншим числом виборців проходили за мажоритарною системою.