Контррозвідка СБУ затримала бойовика «ЛНР»

Новини

У Новоайдарському районі Луганщини контррозвідники Служби безпеки України затримали бойовика так званої «ЛНР», який перебував у загальнодержавному розшуку за підозрою в участі у терористичній організації.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Зловмисника затримано безпосередньо на лінії бойового зіткнення поблизу села Трьохізбенка.

За даними слідства СБУ, уродженець Сватівського району приєднався до російсько-терористичних угруповань наприкінці 2014 року. У складі так званої «4 Окремої бригади 2 АК НМ ЛНР» він з 2015 року брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС.

Слідчі органів безпеки повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації).

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Контррозвідка СБУ вивела з території окупованого Донбасу колишнього бойовика танкового батальйону терористичної організації «ДНР», який надав важливі свідчення про конкретні обставини російської збройної агресії та військового забезпечення РФ бойовиків «ДНР».

Нагадаємо:

  • У серпні 2018 року контррозвідника СБУ переправила з окупованого Донецька колишнього «міністра культури ДНР» Юрія Лекстутеса, який був завербований українською спецслужбою і попросив про евакуацію з окупованої території.
  • У вересні 2018 року стало відомо, що контррозвідка СБУ провела спецоперацію, в ході якої вивела з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього так званого «міністра агропромислової політики і продовольства ДНР» Алію Камара.
  • Навесні 2019 року контррозвідка СБУ в ході спецоперації вивела на підконтрольну територію України найманку російських незаконних збройних формувань на Донбасі Світлану Дрюк, яка займала посаду «начальника штабу танкового батальйону 11 ОМСП 1 АК НМ ДНР» з позивним «Ветерок» та надала важливі докази російської військової агресії в Україні.
  • Контррозвідники СБУ вивели з території окупованого Донбасу колишнього «міністра вугільної промисловості» так званої «ДНР», який надав свідчення про розкрадання російськими держслужбовцями коштів, виділених Росією для функціонування об’єктів вугільно-промислового комплексу псевдореспубліки.